Ask the expert

Υπάρχει κάτι γύρω από το ουίσκι που θα θέλατε να ρωτήσετε έναν ειδικό; Συμπληρώστε τη φόρμα και εμείς θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να εξασφαλίσουμε την απάντηση που ζητάτε.

μας ρωτησαν

Πέτρος Λ.

Διάβασα για το chill filtering. Τι είναι αυτό;

Πέτρο, η διαδικασία μέσω της οποίας αφαιρούνται κατά την εμφιάλωση οι φυσικές ουσίες που κάνουν το ουίσκι να γίνεται νεφελώδες όταν παγώνει ή αναμειγνύεται με νερό. Παγώνουν το ουίσκι, κάτι που κάνει τις φυσικές αυτές ουσίες να πήξουν, και μετά τις αφαιρούν με τη χρήση διάφορων μεταλλικών δικτυωτών φίλτρων.
Aναστασία Φ.

Τι κάνει ο Master blender ενος αποστακτηρίου;

Αναστασία, ο Master Blender επιλέγει με επιστημονικό τρόπο και μετά αναμειγνύει ουίσκι διαφόρων ηλικιών ωρίμανσης ή προέλευσης με στόχο να δημιουργήσει την επιθυμητή τελική γεύση ενός ουίσκι.
Xρήστος Π.

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στο malt και το grain whisky;

Χρήστο, το malt whisky παράγεται από βυνοποιημένο κριθάρι. Τα grain whiskies παράγονται από την ανάμειξη διάφορων άλλων δημητριακών. Μπορεί στο μίγμα αυτό να περιέχεται και βυνοποιημένο κριθάρι (όπως στα ιρλανδικά ουίσκι και σε κάποια bourbon).