NIKKEI MEETS PAKTA

Pakta, στη διάλεκτο των ιθαγενών κατοίκων του Περού, σημαίνει «Μαζί – Ένωση». Μια από τις ιδανικότερες «γαστρονομικές ένωσεις» που θα μπορούσαν να γίνουν στην Αθήνα είναι αυτή του Pakta, του κορυφαίου Βαρκελωνέζικου εστιατορίου Περουβιανο – Ιαπωνικής (Nikkei) κουζίνας, με το γνωστότερο εστιατόριο αντίστοιχης κουζίνας στην Ελλάδα, το Nikkei.

Nikkei meets Pakta, λοιπόν, για 2 μόλις νύχτες, στις 17 & 18 Ιανουαρίου, κατά τις οποίες ο σεφ του εστιατορίου των αδερφών Adria, Jorge Muñoz (με βοηθό τον σεφ του 41o Experience, Mario Pérez) θα δημιουργήσει μαζί με τον σεφ του Nikkei Θάνο Στασινό ένα μοναδικό μενού 10 πιάτων, το οποίο, με την συνοδεία 2, tailor made για τις βραδιές cocktails του Σπύρου Κερκύρα, θα έχουν την τύχη να δοκιμάσουν μόλις 140 άτομα συνολικά.

Για κρατήσεις θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Nikkei, Λεβέντη 3, Κολωνάκι
Τηλ. 210 – 7239366
Mail: Nikkei.levedi3@gmail.com

 

Menu Nikkei – Pakta night

Cocktail #1 (pre dinner)

"The Ultimate Sour"
Pisco Acholado & Tequila Blanco Infused με Ginger, μπαχάρι και πράσινο μήλο με δενδρολίβανο, φρεσκοστυμμένο χυμό από lime & pink grapefruit, shrub  φασκόμηλου με ξύδι από φρούτα του δάσους, bitters κερασιού και cranberry.

Menu

First courses – from Pakta

- Tiradito σκουμπρί με yuzu kosho sauce

- Tiradito από φρέσκο χτένι με leche de Tigre αρωματισμένο με miso

- Ceviche με ισπανική corvina

- Ceviche λαυράκι με μανιτάρια porcon infusion

- Maki causa με βασιλικό καβούρι

- Τηγανιτή causa με κοτόπουλο

Main courses - from Nikkei

- T-bone αρνιού μαρινέ με μέλι και miso σερβιρισμένο με plantains και αλάτι wasabi

Lomo saltado με black angus και Aji Amarillo jelly, ρίζα cachava με Pecorino Romano 48μηνων ωρίμανσης και ελληνική τρούφα

Desserts

Cocktail #2 (after dinner)

"Peruvian Chocolate Milk Punch"
Blended aged rum, Chocolate liqueur infused red chili, Γάλα αμυγδάλου σοκολάτας, Butterscotch caramel with banana syrup, Spices (Tonka, vanilla , pepper & nutmeg).

From Pakta
- Peruvian picaroon

From Nikkei
- Ivoire valrhona, yuzu, Aji Amarillo jam

 

Chefs: Jorge Muñoz, Θάνος Στασινός, Mario Pérez.

Cocktails "Solved" by Spyros Kerkyras/ Bar Solutions

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ