Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ BARTENDER ΣΤΟΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΤΕΛΙΚΟ ΤΟΥ WORLD CLASS 2013

Μικρή Περιγραφή: 
Ο Θοδωρής Πύριλλος θριάμβευσε στη Μαδρίτη και αναδείχθηκε ως καλύτερος έλληνας bartender στον Ευρωπαϊκό τελικό του World Class 2013.

Ο Θοδωρής Πύριλλος θριάμβευσε για την Ελλάδα στον Ευρωπαϊκό Τελικό του World Class που διεξήχθη στο ειδικά διαμορφωμένο Teatro Goya της Μαδρίτης. Ο διαγωνισμός ήταν ιδιαίτερα ανταγωνιστικός και το επίπεδο των διαγωνιζόμενων υψηλό, με δύο μέρες δημιουργικού mixology και καταπληκτικών εμφανίσεων από τους 26 καλύτερους bartenders της Ευρώπης.

Ο Πύριλλος, αφού ξεπέρασε πάνω από 95 συμμετέχοντες από την Ελλάδα, έπρεπε να υπερβεί επίσης και το εμπόδιο των υπόλοιπων 25 bartenders που έλαβαν μέρος στον Ευρωπαϊκό Τελικό, μέσα από τρεις δοκιμασίες με διαφορετικό θεματικό η κάθε μία. Η Cannes Red Carpet, εμπνευσμένη από τον κόσμο της ζελατίνης, η Classic Retro/Speed και η Bartender/Bar Chef, η τέχνη του συνδυασμού φαγητού και ποτού. Ο Θοδωρής δημιούργησε εξαιρετικά αριστουργήματα στα, ειδικά σχεδιασμένα για την κάθε δοκιμασία, σκηνικά του Goya Theatre της Μαδρίτης. Το πάνελ των κριτών αποτελούσαν εννιά ονόματα επαγγελματιών του κλάδου, όπως οι: Eric Lorincz, World Class Bartender of the Year 2010 και σύμβουλος σε projects όπως η ταινία Skyfall του James Bond και σε λανσαρίσματα της Cartier, αλλά και ο Fjalar Goud, περσινός Ευρωπαίος νικητής και ιδρυτής δύο εταιρειών που παρέχουν συμβουλευτικές υπηρεσίες και υλικά για τον τομέα του bartending, την Isaac Company και την Collins Barsystems. 

Ο Spike Marchant, Global Brand Ambassador του World Class, δήλωσε: «Ο φετινός Ευρωπαϊκός τελικός του World Class ξεπέρασε τις ήδη υψηλές προσδοκίες μας σε όρους των βασικών γνώσεων του bartending, του mixology αλλά και της καινοτομίας που επέδειξαν οι διαγωνιζόμενοι. Με μια καταπληκτική αίσθηση της γεύσης, άψογη γνώση των ποτών και άπταιστο ταλέντο στο bartending, ο  Θοδωρής έλαμψε με τις δημιουργίες καινοτόμων και μοναδικών κοκτέιλ σερβιρισμένα με άψογο τρόπο. Ανυπομονώ να καλωσορίσω τον Θοδωρή στο ταξίδι μας στη Μεσόγειο για τη μέγιστη γιορτή του bartending… Τον Παγκόσμιο Τελικό του World Class».

Ο Πύριλλος μας εξήγησε τι σημαίνει αυτή η νίκη για εκείνον: «Είναι απίστευτο. Νιώθω  περήφανος που θα εκπροσωπήσω την Ελλάδα στον Παγκόσμιο Τελικό του World Class. Αυτή η αναγνώριση μεταξύ των κορυφαίων bartenders της Ευρώπης πρόκειται για κάτι το φοβερό. Αλλά και η κριτική από άτομα που θριάμβευσαν πρόσφατα στον ίδιο ακριβώς διαγωνισμό αποτελεί ένα από τα στιγμιότυπα της καριέρας μου μέχρι σήμερα».

Φέτος στον πέμπτο του χρόνο, ο διαγωνισμός έχει εκπαιδεύσει πάνω από 15,000 bartenders σε 50 χώρες. Ο διαγωνισμός WORLD CLASS προσφέρει καθοδήγηση στους bartenders μέσω συνεργασιών με κάποιους από τους πιο αναγνωρίσιμους γκουρού του κλάδου, συντάκτες, κοσμικούς ανθρώπους αλλά και ανθρώπους  που είναι πρωτοπόροι στον τομέα τους.

Οι 13 Ευρωπαίοι φιναλίστ θα συναντήσουν τους συναδέλφους τους από τα υπόλοιπα μέρη του κόσμου στον αποκλειστικό Παγκόσμιο Τελικό που θα διεξαχθεί κατά τη διάρκεια μιας κρουαζιέρας στη Μεσόγειο, στις αρχές Ιουλίου. Πενήντα στο σύνολο, εκ των οποίων μόνο ένας θα καταφέρει να διακριθεί ως ο Diageo Reserve WORLD CLASS Bartender of the Year 2013. 

H «μάχη» για την ανάδειξη του κορυφαίου bartender στον κόσμο συνεχίζεται! Παρακολουθήστε την πορεία του Έλληνα νικητή στη κρουαζιέρα από τη Γαλλική Ριβιέρα μέχρι και τις ακτές της Ισπανίας μέσα από τη σελίδα του World Class Greece στο facebook www.facebook.com/worldclassgreece.